BLI KJENT MED VÅRT RAINBOW SIX SIEGE-LAG!

De siste ukene har vært intense for våre gutter i Rainbow Six Siege! Etter annonseringen av returen av den norske R6-ligaen har vi vært veldig ivrige på å følge opp gutta våre for hvert nye steg de tar. Utenom den kommende actionen innenlands har de også hatt suksess i Europa også! Den tysk-baserte ligaen The Underground League er nå straks ferdigspilt, der Metizport har tatt seg til en finale!


Community-manager Maria Fu og spillermanager Steffen Anderson tok seg tid til å sitte og snakke litt med Gastromat, Mamba, MAGNUM, Maggi og Bone om Metizport, nylige resultater, den norske ligaen og fremtiden.

F.v.: Ruben "Mamba" Ekren, Are "Maggi" Berg, Jone "Bone" Halse Kjerstad, Glenn-Einar "Gastromat" Arntsen, Magnus "MAGNUM" Mikaelsen.

– Hvor starter historien for dette laget?

Are "Maggi" Berg var del av den opprinnelige First Price-lagoppstillingen.


Gastromat: Are [Maggi], Jone [Bone] og jeg har vært gode venner i lang tid, med samme interesse for R6S. I fjor var vi og to andre kompiser med på den norske R6S-ligaen under navnet First Price Esports, men vi merket at vi hadde en del å gå på når det kom til nivå. I mars fikk jeg en melding på Twitter fra sportslig leder Jonas [JoVo], der han fortalte om Metizport og at de så etter spillere til et nytt lag i Rainbow Six Siege. Da hadde han fått oss anbefalt av andre spillere i miljøet. På det tidspunktet var vi bare oss tre som fortsatt spilte aktivt, men etter litt leting i miljøet kom vi i kontakt med Magnus [MAGNUM] og Ruben [Mamba]. Vi følte samspillet fungerte når vi var in-game sammen, og bestemte oss for at vi fem skulle satse sammen.

– Hvordan føles det å være en del av Metizport?


Bone: Det er veldig artig å være del av en klubb med et så aktivt og oppstøttende miljø! Ikke minst å spille på lag med bare nordmenn, jeg merker personlig stor forskjell på det i forhold til å spille med utlendinger og snakke engelsk. Jeg har spilt på lag med nederlandske folk tidligere, og det var ganske annerledes.


MAGNUM: Enig med Jone. Jeg har spilt i noen britiske lagoppstillinger tidligere, så det å bli med i Metizport var en fin måte å "komme hjem" på – noe som passer bra, for på mange måter føler jeg meg hjemme i laget og miljøet her!

– Hvilke ambisjoner har dere satt dere for Siege og innenfor gaming generelt?


Bone: Per nå er Siege en god hobby å ha, og selv om jeg bare spiller på hobbybasis er jeg veldig opptatt av å kunne prestere bra, og med utvikling og resultater er det jo litt opp i luften om det er mulig å satse på i fremtiden. Per nå tar jeg bare hver dag som kommer, og mine hovedambisjoner fremover er å komme oss inn i Bandit League (Europeisk tier 3-4-liga, red.anm.) og så klart å kunne prestere i den kommende norske ligaen.


Gastromat: Samme som Jone, ser på Siege primært sett som en hobby uten å ha noen store ambisjoner for noe mer enn det for øyeblikket. Ut fra hvordan ting utvikler seg så får vi se hva tiden bringer, jeg prøver å ta ting litt som det kommer.


Maggi: Jeg liker veldig godt å delta i konkurranser og vise meg frem, da fysisk sport aldri har vært så mye for meg. Det hadde vært utrolig gøy å vinne den norske ligaen, som Jone nevner.

Magnus "MAGNUM" Mikaelsen drømmer stort innen Siege.

MAGNUM: Jeg har rukket å fått spilt veldig mye Siege på konkurransenivå allerede, noe jeg absolutt kunne tenkt meg å leve av. Ved siden av å spille volleyball og studere innen informasjonsteknologi og medieproduksjon ønsker jeg å satse mye på å lykkes innen Siege. Jeg ønsker å komme så langt at jeg kan anses som Norges, kanskje Nordens beste spiller. Deltakelse i Nordic Championship er også en drøm. Jeg vil sette Norge på kartet!


Mamba: Hvis man skal ta en ting om gangen; vinne finalen i The Underground League blir vårt neste mål. Etter det setter vi fokus på å vinne den norske ligaen. Hvis man tenker i det store bildet så drømmer jeg ofte om det samme som Magnus. Å kunne delta i Nordic Championship tror jeg er noe flere norske Siege-spillere drømmer om. Per dags dato er nivået på miljøet heller variabelt, og det er ikke altfor mange lagsatsinger å finne. Vi er et relativt ferskt lag, og vi har fortsatt enormt mye vi trenger å jobbe med. Vi har derimot fått til mye på kort tid, så jeg håper også at det kan være med på å skape en snøballeffekt i miljøet, og at det etter hvert blomstrer opp flere lovende lagoppstillinger i Norge. Ved siden av dette så skal jeg studere på høgskole innen informasjonsteknologi og app/webutvikling til høsten, så det blir en spennende balanse mellom studier, hobbyhåndball og Siege!

– Kan dere fortelle litt om reisen dere har hatt i The Underground League opp mot finalen som dere skal spille på lørdag?


MAGNUM: Vi hadde spilt sammen i to uker, og jeg begynte letingen etter en turnering uten påmeldingsavgift. Etter litt søking fant jeg The Underground League, der vi meldte oss på fortløpende.


Mamba: Fra utsiden kan det virke forhastet å skulle melde seg på en liga etter så kort tid som en lagoppstilling, men hele formålet med TUL var å kunne spille officials, få erfaring fra å spille mot andre lag og kjenne på presset man gjerne føler når det er noe på spill. I starten gikk det jo som det gikk, som en fersk lagoppstilling...


Gastromat: Ja, vi sugde i gruppespillet. Manglet da så klart mye av det fundamentale ved strategiene og oppsettene våre. Vi klarte å redde oss inn igjen mot slutten, og siden vi kom oss til sluttspillet har vi valset over alle bortsett fra RION, som vi nå skal møte i finalen.


Bone: Vi merket underveis at her var det mye potensiale å hente. Med nok tid tilpasset vi oss veldig godt rundt hverandre og ble komfortable på hvordan vi spilte på forskjellige kart. Det var artig å både utvikle seg og merke resultatene underveis.


Maggi: Jeg er egentlig imponert over stegene vi har tatt bare i løpet av 3-4 måneder på lag sammen. Det er overraskende at arbeidet har gitt resultat så kjapt og at vi nå skal spille en finale i en turnering på første forsøk. Sist vi møtte RION var i semifinalen. Da tok vi dem til tre kart og tapte bare så vidt, så nå tror jeg lykken går vår vei.

CATCH THESE HANDS: Jone "Bone" Halse Kjerstad er klar for finalen.

Bone: De neste dagene kommer til å bli brukt fornuftig, til å spikre nye strategier, og å forberede oss på det psykiske bak å spille en best av fem-finale, som kommer til å ta mye lenger tid og mer energi enn best av tre, som vi har spilt så langt. Vi har hatt en tendens til å gjøre flere gode comebacks de siste kampene, så målet må være å presse RION til grensene, nok til at vi kan komme seirende ut av finalen.


MAGNUM: Vi har jobbet hardt for å komme så langt som vi har kommet, jeg synes vi har fortjent å ta seieren her. Målet må være å balansere dynamikk og aggresjon på enda bedre vis enn det vi gjorde i semifinalen. Vi fant et godt utgangspunkt da, nå må vi bare terpe på hvordan vi kan justere oss best mulig til finalen.


Mamba: Vi har tatt enorme steg så langt, og til lørdagen er vi enda mer forberedt. Vi tar hjem seieren i helgen!


Gastromat: Det gjør vi, så lenge vi unngår å choke!

Lagkameratene bruker også mye tid på å skryte av sin in-game-leder. Gastromat, som for øvrig er rangert som Norges fjerde beste spiller statistikkmessig, nevnes av flere som en enorm ressurs for resten av laget.

IGL Glenn-Einar "Gastromat" Arntsen hylles av sine lagkamerater.

Mamba: Glenn [Gastromat] har ofte hendene fulle og mye å tenke på, men han takler de aller fleste situasjoner riktig og klarer å beholde roen. Det er lett å stole på og bli trygg på han underveis.


MAGNUM: Absolutt, Glenn fortjener all skryt han kan få. En enormt god representant for både laget og klubben!


Ruben "Mamba" Ekren lover seier i finalen.

Finalen mellom Metizport og Team RION kan du se på Twitch på lørdag kl. 15:00.


Kampen blir streamet av Amirali "TN2023" Dabiri på denne kanalen.Vi gleder oss veldig til finalen, og ikke minst til å følge våre gutter videre i utviklingen!


#WhereGamingMatters146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle