top of page

Emil "ZapR" Marcussen: Fra talent til kaptein i Metizport X

Det har vært en bemerkelsesverdig reise for Emil "ZapR" Marcussen.

Emil under Sluttspill på Spillexpo i Stavanger (Foto: Kevin Andre Bøe)

Fra hans tidlige dager på talentlaget til hans sjangs å spille i prosjektet Metizport X, har denne unge spilleren fra Askøy vist hva det betyr å jobbe hardt og følge sin drøm.

Som kaptein leder han nå laget med stolthet og dyktighet.

Vi fikk muligheten til å stille Emil noen spørsmål om hans reise så langt:

Fortell litt om hvem du er. Har du noen hobbyer? Hva liker du å bruke fritiden din på.

Jeg heter Emil og er fra Askøy, en øy utenfor Bergen. Jeg bruker det meste av min fritid på CS, men liker også å lage mat og kjøre motorsykkel.


Hvordan har hverdagen din endret seg sportslig etter du ble med i Metizport X prosjektet? Hvilken følelse satt du igjen med etter at du fikk beskjeden om at du skulle få være med i dette prosjektet, med mer profilerte spillere og i 1. divisjon.

Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle spille i 1. divisjon ble jeg veldig overrasket, men det var en god overraskelse. Etter dette har den sportslige hverdagen min ikke endret seg mye, men callingen min har blitt mye lettere fordi jeg har mer erfarne spillere nå.


Er det store kontraster fra 3. divisjon til 1. divisjon? Hvordan har du taklet nivåforskjellen og hvordan har du jobbet individuelt med å forberede deg individuelt og taktisk mot bedre lag og spillere? Den største forskjellen mellom 1. divisjon og 3. divisjon er at de lavere nivåene kan være vanskelige å lese fordi de er så tilfeldige. Som sagt er det lettere å calle med mer erfarne spillere som jeg ikke trenger å styre helt. Jeg føler jeg har taklet overgangen med tanke på callingen min, men er fortsatt ikke helt fornøyd med mine individuelle prestasjoner.


Lagoppstillingen du spilte med sist sesong har endret seg en god del. Nå spiller du med etablerte spillere med masse erfaring fra 1. divisjon og så har du fått inn H4RR3 som trener. Hvordan har dette påvirket din utvikling? Er det stor struktur og kulturforskjeller i de lavere divisjonene? Den eneste spilleren som jeg spiller med fra forrige sesong er Adel. Han, sammen med tre allerede etablerte 1. divisjonsspillere, og med ham som trener, har sørget for at min utvikling som IGL og spiller har vært betydelig. Men det er fremdeles rom for mye mer utvikling. Den største kulturforskjellen er at her oppe er seriøsiteten mye høyere og alle lagene spiller mer strukturert, til og med mix-lagene.


Dere fikk møte Wizard i første runde i GGL, et kruttsterkt lag med mange profiler. Selv om laget gikk på et 0-2 tap så har dere virkelig hentet dere inn i ettertid med seier over Krisp og 4 seire i ESEA. Hvordan var responsen fra gjengen etter tapet mot Wizard? Hva tror du er grunnen til at laget har løftet seg så fort? Tapet mot Wizard var selvfølgelig skuffende. Ikke fordi vi tapte, men fordi vi ikke gjorde det vi hadde trent på. I etterkant har vi hentet oss inn igjen fordi vi har valgt en stil som tar tid, og som vil sørge for at vi spiller på et høyere nivå i lengden. Allerede ser vi stor fremgang.


Du er kaptein for dette prosjektet og en spiller som klubben ønsker å satse på langsiktig. Har du dannet deg noen tanker og visjon for prosjektet i det lange løpet? Hva er dine forventninger til denne sesongen og for 2024? Personlig er mitt mål for dette prosjektet å utvikle meg som spiller og IGL. For laget er mine forventninger for denne sesongen å yte vårt beste i alle kamper og se hvor vi ender opp. Vi er et lag med forskjellige bakgrunner og mye å jobbe med, så sluttspill er ikke et must, men det er absolutt innen rekkevidde med de spillerne vi har. Så vi jobber selvfølgelig mot et sluttspill i november.


Emil "ZapR" Marcussen's reise gjennom talentlaget og opp til Metizport X understreker hans evne til å stadig utvikle seg og sette nye standarder. Hans tilnærming og lederegenskaper lover godt for Metizport Xs kommende utfordringer.

bottom of page