top of page

Høysesong for Smash Ultimate

Vi er så heldige å være midt i smørøyet for profesjonalisering av Smash Bros. Ultimate-miljøet, og det skal ikke være tvil i at det er mye som skjer i form av turneringer og andre organisasjoner som også blir med på reisen! De siste ukene har vært begivenhetsrike for våre spillere, og det ser heller ikke ut til å roe seg ned med det første!

SJØ #7

I slutten av august ble det arrangert Smash Jotunheimen Økt #7 i Trondheim av vår egen sportslige leder Jonas "JoVo" Volle Åkre (undertegnede) i regi av Jotunheimen E-sportsenter. SIden turneringen var i Trondheim ble det kort reisevei for Fredrik "Vavik" Vaagen og Marcus "Color" Berg Thomsen, som begge deltok på turneringen. Håkon "Ton" Tonjer kom reisende fra Haugesund for å delta, i selskap med flere profilerte spillere fra Rogalandsregionen. Turneringen var den største SJØ-turneringen som har blitt arrangert så langt, den fikk Smash World Tour-status, og det beste av alt er at Håkon gikk seirende ut av hele turneringen! Han droppet bare fire games i løpet av de 11 settene han spilte, og dobbeleliminerte den skumle Stavanger-spilleren Mo i finalene, som nettopp også var blitt annonsert som en ny spiller for Oilers Esport. I tillegg til seier for Håkon ble det en topp 8-plassering for Marcus og topp 16 for Vavik, som begge hadde blitt spådd til å plassere lenger ned. Alt i alt en utrolig suksessfull helg!

Midgard 2022

Forrige uke var tre av våre spillere i Helsingborg i Sverige for å delta på Midgard 2022, den største nordiske turneringen i Smash Ultimate noen sinne. En bråte nordmenn reiste over grensa for å delta, og blant disse var både Håkon, Fredrik og Karoline "Kuzuha" Nyhammer. Håkon tok del i Norges offisielle crew sammen med Lunner, Mo, Anbil og Splarfie i kampen mot de andre nordiske landene, der Norge kom seg på en andreplass, bare bak Sverige. I hovedturneringen ble det Karoline som ble vår best presterende spiller med en 17. plass, da med tap til Danmarks beste spiller, +HOPE+. Håkon endte på en 25. plass og Fredrik på en 65. plass, om ikke annet en verdifull erfaring for våre spillere, spesielt mot arrangementene som kommer ut over høsten.

Høstsesongen videre

Høsten blir bare mer begivenhetsrik. Til helgen skal Håkon og Marcus delta i finalene i NorCup, etter å ha kvalifisert fra sine respektive kvalifiseringer. Med Håkon som en av favorittene til å vinne turneringen kan det bli utrolig spennende å følge med på i helgen. Turneringen skjer i Sarpsborg, og undertegnede skal være programleder for showet!


Senere i oktober blir det også TrøndeLAN i Trondheim, som regel den største turneringen i Norge. Der kommer flere fra rosteret også til å delta og forhåpentligvis avansere utrolig langt. Resten av sesongen blir spennende, og kommer til å hjelpe veldig mot en ny power-ranking til nyåret!

bottom of page