top of page

Ny sesong, nye muligheter

Oppdatert: 14. sep. 2022


Det finnes ikke en bedre følelse som Head of Esports enn slutten av fellesferien. Sesongen er snart i full blomst, vi forbereder oss på nye sportslige begivenheter og målene er enda mer hårete enn i forrige sesong. I en klubb som Metizport har vi de siste årene kontinuerlig tatt sjumilssteg for å befeste vår plass i toppsjiktet i landet, og vi har ingen planer om å bremse ned farten. Vi gir oss ikke før Metizport blir det laget i Norge – et mål vi er milevis unna å oppnå enda, men som er artig å kunne strekke seg til. "First we take Sunnmøre, then the world!"


Inn mot sesongen som kommer stiller vi lag i fem forskjellige spill, der vi har varierte mål ut fra de forskjellige avdelingene. Kombinert med å være en toppklubb er Metizport også blitt en klubb med mye fokus på talentutvikling og tilrettelegging for veien videre for fremtidens utøvere, dermed blir målene litt justerte ut fra hvilken avdeling vi ser til. Vi forventer uansett slagkraftige avdelinger i alle spill vi satser på, og gleder oss til å se hvilken utvikling alle våre spillere har i Metizport-drakta!


CS:GO


Main – Lagoppstilling

🇳🇴 Emil "kaas" Kaasa

🇳🇴 Markus "markow" Otterstad

🇳🇴 André "scared" Carrillo Simonsen

🇳🇴 Mathias "mathio" Nornes

🇸🇪 Simon "yxngstxr" Boije


🇳🇴 Morten "zEVES" Vollan Christensen (trener)

Denne gjengen her er vårt flaggskip i CS:GO, og det av en god grunn. Fem målretta, himla talentfulle og dedikerte utøvere som blir veiledet av Norges fremste strategiske geni gjennom tidene. Jeg kommer ferskt fra bootcamp med disse gutta, og de har ikke slutta å imponere meg gjennom disse sju dagene vi har vært så tett på hverandre. De nøyer seg ikke med å gjøre noe som helst halvhjerta, de legger all sin innsats på riktig plass til enhver tid. Vi fikk en gavepakke med billetten opp igjen til 1. divisjon i Telialigaen, men jeg tror uansett ikke at noe er mer riktig enn at denne gjengen får bryne seg på den beste motstanden Norge har å by på. Jeg spår en fantastisk sesong for Metizport CS:GO, der jeg selvfølgelig drømmer om sluttspill når sesongen er omme – et mål jeg absolutt tror er realistisk!

Talent – Lagoppstilling

🇳🇴 Adel "Flickza" Holm Gundersen

🇳🇴 Jørgen "SpeedeyG" Johannessen

🇳🇴 Emil "ZapR" Marcussen

🇳🇴 Henrik "Hendrix" Melbye

🇳🇴 Andreas "Andy" Lindbøl

To bytter er gjort hos talentgutta i off-season, to bytter som jeg allerede har sett har hjulpet mye for alle involvert. Med "ZapR" inn som ny in-game leader har fundamentet blitt satt på nytt, og lagoppstillingen er sterkere enn noen gang før. Gutta har fokus på rett sted, vet hva de skal jobbe med og har dokumenterte resultater av arbeidet de legger ned. Med utviklingen de er i gang med nå tror jeg ikke det skal bli noe problem å ta seg til 2. divisjon uten særlige utfordringer i denne kommende sesongen. Gutta blir mer og mer komfortable på hvordan de spiller, og om de fortsetter lagmessig utvikling kombinert med denne selvtilliten skal enhver motstander i 3. divisjon slite med denne gjengen.Rocket League – TBA


Rainbow Six Siege

Lagoppstilling

🇳🇴 Ruben "Mamba" Ekren

🇳🇴 Are "Maggi" Berg

🇳🇴 Glenn "Gastromat" Arntsen

🇹🇭 Nicko Sarawut "Pew" Malila

TBA


🇸🇪 Alexis "Flux" Björksten (Trener)

🇳🇱 Hille "Nera" Verhagen (Manager)

Siege-laget går for tiden gjennom noen endringer, etter vi annonserte avskjeden til vår tidligere kaptein Tobias "Gen" Jahnsen Helseth. Sistemann er fortsatt ikke på plass, men spillerne jobber iherdig med å få på plass riktig puslespillbrikke før en ny sesong med den norske ligaen begynner. Etter en lei exit i gruppestadiet i fjor er målet selvfølgelig å heve seg og ta steget opp mot sluttspillet, for så å hevde seg opp mot kvalifisering til Nordic Championship. Siege som spill i Norge er dog preget av mye uforutsigbarhet rundt sesong, siden vi enda ikke vet når den norske ligaen planlegger å begynne. Vi krysser fingrene for at vi får på plass nok lagtrening til den tid og tar hele miljøet med storm!

Super Smash Bros. Ultimate

Lagoppstilling

🇳🇴 Håkon "Ton" Tonjer

🇳🇴 Karoline "Kuzuha" Nyhammer

🇳🇴 Marcus "Color" Berg Thomsen

🇳🇴 Fredrik "Vavik" Vaagen

For en avdeling vi har etablert her! Smash-gjengen har vært mye ute og reist både innenlands og utenlands denne sesongen som har vært, og har samtidig etablert mye dominanse i egne regioner. Håkon, Karoline og Fredrik har alle vært på utenlandsturer de siste månedene til Lyon og Birmingham, der de stort sett har prestert å plassere høyere enn forutsett. Til tross for å holde seg innenfor landegrensene har Marcus også hatt veldig gode resultater med å blant annet kvalifisere seg til NorCup-finalen gjennom kvalifiseringen i Trøndelag. Samtlige spillere har utrettet mye i sesongen som har vært, noe som gjør det enda mer spennende inn mot kommende landsdekkende rangering (Power-ranking). Hvis alt går etter planen skal alle fire endelig samles på samme turnering i Helsingborg i september, på Nordens største major: Midgard. Vi gleder oss til å se fortsettelsen og hvordan våre spillere fortsetter å utvikle seg!

VALORANT

Lagoppstilling

🇳🇴 Mads "DYNO" Klepvik

🇳🇴 Sølve "Link" Brekke

🇳🇴 Marius "Mekiri" Ludvigsen

🇳🇴 Even "SPLASH" Nysveen Romskaug

🇳🇴 Tobias "Lanf" Rysjedal

Et hittil uannonsert lag som har gjort seg bemerket i det norske miljøet, med høye plasseringer i flere undergrunnsturneringer i miljøet! VALORANT-laget vårt er det yngste i klubben, og dermed også det nyeste etablerte laget. Tre av fem spillere tok frivillig ferien sin til Sunnmøre og kjørte en "mini-bootcamp" i Myrvåg i juli, og man merker at dette er en gjeng med høyt potensial for å bli gode. Med VALORANT-miljøet i full utvikling og franchise-modellen som snart er på plass fra Riot vil vi selvfølgelig ta del i moroa, og da har vi virkelig troa på at denne gjengen vil være gode representanter for Metizport.

Oppsummering

Sportslig sett har vi aldri sett sterkere ut enn vi gjør i dag. Alle våre divisjoner har potensial til å gjøre ekstremt mye skade og løfte sine ferdigheter til nye nivå. Dette er virkelig en sesong hvor Metizport som merkevare får etablert og utfordret seg, og under dette varemerket faller også det sportslige. Vi håper på mye deltakelse og flere gode resultater, og at navnet Metizport i enda større grad blir et navn alle frykter å møte på motsatt side. Dette blir en fantastisk sesong, og jeg er så stolt av alle spillerne våre. Bring it on!


- Jonas "JoVo" Volle Åkre, Head of Esports
bottom of page