top of page

Seier i Sarpsborg for Håkon "Ton" Tonjer

Metizports spiller Håkon "Ton" Tonjer ble vinner av SSBU-turneringen "Smashborg Sesh 2" i Sarpsborg sist helg.

Skjermbilde fra vinnerøyeblikket i grand finals på Smashborg Sesh #2, etter et intenst sett mellom Ton og Anbil. Foto: twitch/rotaryonesports (skjermdump)

En ny sesong har startet i Smash Norge, og etter å ha landet en ny tredjeplass på den norske power-rankingen i 2022 reiste Håkon "Ton" Tonjer på sin andre turnering utenfor Rogaland denne sesongen i helgen. Rotaryon arrangerte andre utgave av sin månedlige "Smashborg Sesh"-serie, og med en retur til Østfold sa Håkon selv at forventningene var moderate før arrangementet skulle starte. Til tross for dette reiste han hjem som vinner av hele turneringen.

Håkon startet sitt run med to seire i de to første rundene, og hadde da karret seg til kvartfinalen i vinnersiden av bracketen, der han klarte å slå "Joalot" 3-1 for å oppnå en garantert plassering innen topp 8. Neste kamp var mot "Blackrenown", rangert som nr. 7 i Norge og en av Oslos fremste spillere. Settet startet bra for Håkons del, som tok en tidlig 2-0-ledelse. Spenningen strammet seg til da Blackrenown selv klarte å utligne ved å ta to games på rappen, men Håkon beholdte fatningen og tilpasset seg godt til å sikre en 3-2-seier, og dermed en billett til finalen på vinnersiden.Med topp tre sikret var neste motstander Rotaryons Anders "Anbil" Moe Billington, Norges beste spiller som Håkon har hatt trøbbel med å håndtere tidligere. Ut fra hvordan settet utspeilet seg skulle man tro at det aldri var tilfellet, Håkon klarte å vinne 3-0 og satt dermed komfortabelt i grand finals mens han fulgte med på resten av sine medkonkurrenter krige ut i tapersiden av bracketen om hvem som skulle være hans siste hinder.


Selfie av de to finalistene sekunder før grand finals ble startet. Foto: @AnbilM2/@SmashOslo

Det skulle ende opp med å være Anbil som klarte å stå igjen som sistemann fra tapersiden av bracketen, og dermed ble det duket til omkamp mellom Metizport og Rotaryons stoltheter. Man merket tidlig at dette settet ble annerledes fra oppgjøret før, Anbil tok en 3-0-seier i første sett. Siden Håkon kom direkte fra vinnersiden av bracketen måtte det spilles et nytt sett for å kunne kåre en vinner. Etter en enorm neglebiter av et sett var det til slutt Håkon som klarte å klamre seg til en seier 3-2 over Anbil, og kunne dermed krones til vinneren av Smashborg Sesh #2.


Takk til Rotaryon for et strålende gjennomført arrangement!


bottom of page