top of page

Ton, Norcup og kappløpet om #1

I helgen som var ble det arrangert finaler i Super Smash Bros. Ultimate på Norcup 2022 av Rotaryon og UKM. Denne turneringen var den mest prestisjefulle i Smash Ultimates historie, med en samlet premiepott på 40 000 kr. Metizport var godt representert, med sportslig leder Jonas "JoVo" Volle Åkre (undertegnede) som programleder for den offisielle sendingen, og Håkon "Ton" Tonjer og Marcus "Color" Berg Thomsen som to av de 16 kvalifiserte deltakerne.


Begge våre spillere ble plassert i samme pulje til gruppespillet, sammen med Sean William "iLift" Braathen og Rotaryons Anders "Anbil" Moe Billington. Håkon var førsteseed i gruppa, mens Marcus var sisteseed. Gruppe 4 ble startet med et oppgjør mellom våre to spillere, et set som gikk til game 5 med Håkon som vinneren. Resten av gruppa gikk ganske likt for begge to, med seire mot Braathen og tap mot Billington for begge. Alle gikk videre til sluttspillsbracket, og plasseringen i gruppa bestemte hvilket seed man fikk og hvilken motstander man fikk i første kamp.


Siden Marcus fikk tredjeplass i gruppen startet han bracket på losers-side, der han tok en 3-2 seier mot Jonas "Tredq" Sandvoll før Kai "Hudet" Liabøtrø ble for sterk i det følgende oppgjøret. En 0-3 sørget for at Marcus ble slått ut av turneringen på en 9. plass, som var høyere enn han var antatt å plassere!


Håkon fikk andreplass i sin gruppe, og startet veien til trofeet med en 3-0 mot Oilers Esports Mostafa "Mo" Saleh. Dette var eneste oppgjøret han spilte på lørdag, da topp 8-delen av bracketen skulle spilles på scena dagen etter.

I topp 8 skulle Håkon møte Adrian "FriskyCissin" Carpenter i første oppgjør. Det var en match som Carpenter historisk sett hadde hatt overtaket på, men Håkon så uslåelig ut i det han vant oppgjøret 3-1 og tok seg videre til Winners Finals. Der ventet "Anbil", som hadde slått han en gang tidligere i gruppespillet. Billington virket ustoppelig i det han vant 3-0 mot Håkon og gikk til Grand Finals. I losers finals ble det en rematch mot Carpenter der Håkon gikk seirende ut 3-0 for å møte Billington i nok en rematch. Dessverre så Rotaryon sitt stjerneskudd for sterkt ut, og vant 3-0 en andre gang for å ta med seg turneringen, med Håkon på en sterk andreplass.

Intervju med finalistene før finalen skulle begynne. Foto: Skjermdump fra twitch.tv/rotaryonesports

Vi har fått et par ord om Norcup, sesongen så langt og konkurransen i Norge fra Håkon selv, som vinkler fremtiden på et veldig optimistisk vis.


Å spille Smash blant Norgeseliten dette året har vært veldig spennende. Det er så utrolig mye som er i konstant utvikling. Spillere som kommer opp og utfordrer toppen, nye lag som signerer spillere, og turneringer som Norcup som bidrar med å sette Smash i rampelyset på en skala som aldri har skjedd tidligere i landet.
Norcup har vært en utrolig opplevelse for meg. Alt fra kvalifiseringen i Stavanger tidligere i år, til finalen i Sarpsborg nå i helgen. Dette er første gang jeg har deltatt på en Smash-turnering med så mye produksjonsverdi, og å komme helt til finalen føles helt rått!
Det jeg er mest stolt over er at selv om ting ser tøft ut, så klarer jeg førtsatt å holde hodet kaldt og prestere. Dette er noe jeg skal ta med meg fremover. Målet er selvfølgelig å bli beste Smash Ultimate-spilleren i landet. Og selv med spillere som Whoophee og J (Marlon Ryan og Jonas Bjordal, red.anm.) som trapper ned fra aktiv konkurranse så ser vi etter Norcup at kampen for toppen ikke blir noe lettere. Fremtiden for norsk Smash ser lys ut, og jeg gleder meg til å kjempe i toppen og representere Metizport.

-Håkon "Ton" Tonjer


For Håkons del blir det en liten pause fra reising fremover, men han holder mulighetene åpne for å reise til Barcelona på Tech Republic IV i november. Det blir fortsatt mye Smash-action i tiden som kommer, så vi anbefaler å følge med på våre sosiale plattformer for å få nye oppdateringer om hva som skjer og hvor det skjer!

bottom of page