top of page

Veien mot verdens største samling

Oppdatert: 4. nov. 2022

Gaming er mer enn en hobby og energidrikk er mer enn ett tilbehør, det er en opplevelse, det er en livsstil. Normalt samles det på frimerker eller pins, men i Myrvåg har vi en litt annen type samling.

Etter etablering av klubblokale og kontor har Metizport opplevd en økt forståelse og aksept for gaming, esport og den generelle "datakulturen". Klubblokalet har blitt en betydelig møteplass for gamere, interesserte og de som bare vil ha en plass å oppholde seg.

Nå er det ikke lenger bare en møteplass, men faktisk ett museum som trolig ikke har mange konkurrenter i resten av verden.


Veggene har blitt byttet ut med tomme bokser i stort sett alle tenkelige kombinasjoner av farger, design, størrelse og opphavsland.


Metizport har tatt i mot hele samlingene fra en anonym giver som har bygd opp over flere år.

De gule gamle veggene har nå blitt byttet ut med noe unikt. Med nær 900 unike bokser og rundt 220 ulike merker blir samlingen ansett som en av verdens største.


Initiativtakeren har i lag med flere andre lokale ildsjeler teipet opp hver boks på veggen og flere har fått blod på tann, stikker innom, ser, drar ut og leter etter nye eller flere, ser om det er noe som mangler, om de kan bidra. Antall bokser øker for hver måned, de kommer fra gamle og nye venner som oppdager nye smaker eller unike bokser rundt om i verden. Samlingen har blitt publisert på nettsamfunnet Reddit med flere og skapt en del oppmerksomhet under subredditen r/Energydrinks. Det er mange givere lokalt og det kommer ifra stadig lengre vekk.Fortsatt et sosialt stigma knyttet til gaming

Konsumering av energidrikk har hatt ett negativt emne i nyhetsbilde og vært en av hovedårsakene til at gaming fortsatt blir sett ned på. I gamerne sitt perspektiv har denne mye omtalte drikken en større betydning. Som nevnt over er det ett tilbehør, en opplevelse og en livsstil.


Dessverre er det fortsatt et problem at gaming og kulturen rundt blir sett ned på eller stigmatisert. Tidligere i oktober møttes kulturkomiteen i EU for å diskutere nemlig temaet gaming & esport. Komiteen har bedt EU om å sette søkelys på at dataspilling er en bred sosial aktivitet som lar brukere sosialisere, knytte bånd, utvikle seg og være sammen.


Samtidig blir det tydelig understrektet at esport og dataspill blir fortsatt sett ned på i store deler av samfunnet. Det er fremdeles et godt stykke arbeid som må legges ned.


Mer om hva kulturkomitten kom frem til kan du lese på PressFire her:


Det er ikke uten grunn at det er akkurat en slik samling som får pryde veggene i Myrvåg.

Det er naturlig for en klubb som Metizport å bidra til å fjerne stigmaet som luker i miljøet vi opperer i. Samtidig er dette en nisje for de fleste gamere, alle har stort sett hatt en liten samling av ulike smaker, men dette er next level.


For øvrig er det ikke slik at absolutt alle varianter inneholder koffein , taurin og andre sentralstimulerende stoffer, markedet er nytt, villt og mye tilfeldig, det skytes mye i mørket og produkt kommer og går. Vi tror enda mer belysning på alle måter vil føre til bedre forståelse, bedre og faktisk og sunnere produkter som mer naturlig på en bedre sunnere måte kan brukes.

Tilbud og etterspørsel og dette er tidlig i leken. Dette er mye den ville vest og vi er først.


Veien videre

Vi har ikke nådd toppen enda, men er godt på vei. Gjengen i Myrvåg har sett seg som mål på 1200 unike bokser i første omgang. Da er samlingen garrantert den største i verden. Det vil også trolig kunne medføre besøk av representant av Guiness World Record.


Delmålet er og at bryggeriene og produsentene som produserer de ulike typene får med seg dette. Enda kulere hadde det blitt om de har ønske om bli med å ta samlingen til det neste nivået. Alle kan bidra til samlingen, noen har gjort det allerede og flere melder seg stadig, har du en eller flere unike bokser liggende har du anledning til å bli med på en kul "reise". Alle som bidrar i samlingen får navnet sitt på veggen i Myrvåg & den offisielle nettsiden for samlingen.


Vi har utviklet en egen nettside for samlingen, her kan du se antall bokser og hvilke sorter vi har. Vi har opplevd god trafikk den siste uken. Følg utvikligen av dette "nisjeprosjektet" videre her:

Samlingen kan også diskuteres/følges her:

Youtube:

Twitter:

Discord:

Egen tråd her som oppdateres jevnlig.


Velkommen innom Myrvåg for gaming, det sosiale eller for å sjekke ut samlingen vår.

Vi ser!

bottom of page